Jeelo

Wat is een Jeelo-kindcentrum

Jeelo staat voor ‘Je eigen leeromgeving online’ en is een omgeving waarbinnen alle kerndoelen rondom wereldoriëntatie aangeboden worden. Jeelo gaat echter veel verder dan alleen het leren van feiten en opdoen van kennis. Het begint daar pas. Kinderen leren doelen stellen, voeren (creatieve) opdrachten uit en leren allerlei vaardigheden die hen helpen een goed resultaat neer te zetten. Samen als kindcentrum, maar ook weer ieder op een ander niveau.

Waarom Jeelo

We hebben gekozen om te werken volgens Jeelo, omdat het precies is wat we willen bereiken. Jeelo biedt namelijk:

  • veel mogelijkheden om te differentiëren
  • aandacht voor kennis en vaardigheden
  • mogelijkheden om je eigen talenten goed te ontwikkelen
  • uitdagende en actuele opdrachten

Een Jeelo-kindcentrum staat midden in de maatschappij. We maken veel gebruik van lokale organisaties en proberen bij ieder project gastlessen en excursies te plannen zodat het onderwerp nog meer gaat leven. Jeelo-onderwijs is gericht op samenwerken, zowel binnen als buiten het kindcentrum.

Projectmatige benadering

Jeelo bestaat uit twaalf projecten die gedurende een periode van 2 jaar behandeld worden. Ieder project wordt door het hele kindcentrum, maar op eigen niveau, uitgevoerd. Een project wordt gestart met een gezamenlijke opening, waarbij ook regelmatig ouders worden uitgenodigd. Na een week of zes sluiten we het gezamenlijk af. In de tussentijd gaat iedereen bezig met zijn doelen, volgt gastlessen of gaat op excursie en maakt opdrachten. Na twee jaar herhaalt zich deze cyclus. Het kind krijgt dan hetzelfde thema, maar met een andere insteek en op een hoger niveau.

Jeelo vraagt een actieve houding en creativiteit van de kinderen. Kinderen krijgen de mogelijkheid om hun eigen grenzen te verleggen door uitdagingen aan te gaan. Jeelo is een community waarbinnen samen veel gedeeld wordt. Op deze wijze ontwikkelen we onderwijs. Het fijne aan Jeelo is enerzijds die ondersteuning, maar anderzijds ook het kwalitatief goede digitale programma.

Jeelo is heel divers en daagt onze kinderen uit om een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Het vraagt soms lef om die uitdaging aan te gaan. Dat kan wel eens lastig zijn, maar als we elkaar helpen komen we er. De online lesomgeving van de kinderen ondersteunt daarin. Vaardigheden worden stap voor stap aangeleerd.

Op de website van Jeelo vindt u nog veel meer informatie over Jeelo, maar u kun natuurlijk ook met uw eigen ogen op ons kindcentrum komen bekijken.